Den viktigste ferdigheten
barna må lære
for å lykkes i fremtiden

av Ådne Fagerås, 07. Desember 2023

Mange foreldre jeg snakker med, er bekymret for at skolen ikke forbereder barna deres godt nok på et arbeidsmarked i rask endring.

For å lykkes i fremtiden må barna tilegne seg ferdigheter som det vil være stor etterspørsel etter når de kommer ut i arbeidslivet.

En Oxford-studie har nylig anslått at opptil 45 % av dagens jobber kommer til å forsvinne i løpet av de neste 10-20 årene på grunn av automatisering. [1]

Selv om ingen kan forutsi fremtiden med sikkerhet, gir disse endringene grunn til bekymring.

Som forelder må du spørre deg selv: Hvordan kan jeg sørge for at barnet mitt får en trygg og fremgangsrik fremtid?

Hvis nesten halvparten av dagens arbeidsplasser forsvinner, hvem vil da være trygge?

Selv om ekspertene kan ha ulike meninger, er de enige om to punkter:

  1. Vi vil alltid ha behov for kreative hoder – kunstnere, forfattere og artister.
  2. Det vil være en enorm etterspørsel etter programmerere og personer med kodeferdigheter.

Så med mindre barnet ditt allerede er på vei til å bli Norges neste popstjerne eller kunstner, bør de lære seg å kode. De må forstå hvordan datamaskiner fungerer for å kunne bli relevante og konkurransedyktige i fremtidens jobbmarked.

Ikke alle de som er barn i dag kommer til å bli programmerere på heltid, og det trenger de heller ikke å bli. Men å ha en grunnleggende forståelse av koding vil være uvurderlig i alle bransjer du kan tenke deg.

De siste årene har jeg viet meg til å lære barn koding. Det har vært en utrolig morsom og givende reise.

Sammen med et team av dyktige lærere har vi utviklet kurs som introduserer barn til programmering ved hjelp av Python-språket, uavhengig av deres forkunnskaper.

Og det beste av alt? Vi lærer bort koding gjennom Minecraft, et spill barn allerede kjenner og elsker. Denne tilnærmingen gjør at læring føles som lek, og eliminerer de negative konnotasjonene som ofte forbindes med å sitte på skolebenken.

I tillegg får de venner og samarbeider med jevnaldrende, noe som styrker de sosiale ferdighetene deres.

Selv om kurset vårt ikke vil gjøre barnet ditt til et kodegeni over natten, vil det gi dem et solid grunnlag i programmering. Dette forspranget kan åpne dører og sette dem på en vei mot fremtidig suksess.

Vi har fortsatt noen ledige plasser for neste kursoppstart, ikke gå glipp av sjansen til å sikre barnet ditt en plass. Klikk her for å finne ut mer og melde deg på:

SIGN + HEADSHOT