Untitled-1

Dette må foreldre vite om Minecraft

Hva er Minecraft?

Minecraft er et dataspill hvor spillere kan bygge hva som helst. Spillet kan beskrives som “online Lego” og lar spillerne bygge blokker og strukturerer i forskjellige verdener og landskaper. Byggingen er hovedaspektet ved Minecraft, men spillerne må også finne ressurser, lage gjenstander og slåss mot fiender. Her finner du info om Minecraft sin aldersgrense og egnethet for barn. 

minecraft logo

Minecraft er ett av verdens mest populære spill de siste årene, og kan være en fantastisk måte for barn å utforske sin kreative side og lære problemløsning. Minecraft lar også spillere spille med hverandre (multiplayer).

Spillet er tilgjengelig på både PC, mobil, nettbrett og Xbox/Playstation.

Minecraft Aldersgrense: Hva er aldersgrensen?

Minecraft regnes som egnet for barn 7 år eller eldre.

Hvorfor er Minecraft så populært blant barn?

Det som gjør Minecraft så attraktivt for barn, er det samme som gjør Lego attraktivt for barn. Spillerne står fritt til å utfolde sin kreativitet og lage akkurat hva de vil — alt fra hus til berg-og-dal baner, det er kun fantastien som setter grenser.

minecraft slott

Er det noen farer ved å la barn spille Minecraft?

Multiplayer

Minecraft kan spilles alene eller med andre spillere. Multiplayer-funksjonen lar barn spille med venner, men de kan også hoppe inn i verdener fylt med fremmede. På lik linje med andre online-spill, er det en risiko for at man møter på andre spillere som kan si noe støtende eller trakkaserende. For å unngå dette, kan man skru av chat-funksjonen i innstillingene.

Vold

Minecraft har noen volds-elementer. Spillere kan lage sverd og andre enkle våpen og bruke disse for å kjempe mot andre skapninger eller spillere. Dette er ikke hovedfokus i spillet, og det finnes ikke noe blod eller andre skremmende effekter. Dette pluss at Minecraft har en tegneserie-aktig grafikk, gjør at spillet egner seg for barn helt ned til 7-års alderen.

minecraft spiller i kamp

Hva er fordelene ved å la barn spille Minecraft?

Mest spennende er fordelene barna kan ha av å spille Minecraft.

Minecraft er en åpen verden som lar barna utfolde seg og skape det de vil. Ved å spille Minecraft, kan barna:

  • Bli bedre problemløsere
  • Bli mer kreative, lære hvordan man designer og konstruerer
  • Lære å samarbeide med andre om et felles mål
  • Forbedre sine matematiske ferdigheter og romforståelse

Visste du at Minecraft brukes til å lære barn å kode?

Koding anses som den viktigste ferdigheten barna kan lære seg for å lykkes i fremtiden.

Learnist har i samarbeid med Microsoft utviklet et kurs som lar barn i alderen 8-12 år lære koding med programmeringsspråket Python, gjennom Minecraft. For mer info, besøk lenken nedenfor:

Lær barna koding med Minecraft

barn som programmerer